dimanche 1 décembre 2013

Artikel 1


Het aanleren van een taal.

Een taal aanleren is niet gemakkelijk, je moet er tijd en energie in steken. Lees af en toe is een anderstalig boek, kijk is naar een film zonder ondertitelingen. Dit zal je helpen om op een creatieve manier een taal te leren. 

Als je slecht bent in een taal moet je er gewoon naar luisteren en het zal wel vanzelf komen. Daarom gaan sommige mensen naar het buitenland waar ze soms de taal helemaal niet kennen. Ze komen dan terug en kunnen die bijna vloeiend spreken.

Taal is niet zoals geschiedenis, je kan het niet vanbuiten leren. je moet het begrijpen, en inoefenen. Als je vanbuiten leert ben je het 2 weken later weer vergeten en ga je nooit vooruit raken.Ook hangt het ook af of je goed ik talen bent, sommige klanken zijn inderdaad moeilijker voor  bijvoorbeeld Franstalige mensen, maar dat leer je snel aan. Veel woorden in het Engels lijken op het Frans, dit is dus duidelijk een voordeel voor hen.

Hoe vroeger je begint met een taal te leren hoe gemakkelijker het is om aan te leren, daarom zijn twee of drie talig opgevoede mensen het beste in talen. ze  gaan er veel meer mee om en kunnen in verschillende talen denken. het is niet moeilijk voor hen om overschakelen naar een andere taal. Ze kennen veel klanken en woorden, leggen gemakkelijk de link tussen woorden. 



1 commentaire:

H. Dreesen a dit…

Kan je op het internet niet meer informatie vinden over het aanleren van een taal? Wanneer doe je dat best? Wat is de ideale leeftijd? Welke methodes werken het best? Het is niet de bedoeling dat je zelf een volledig artikel gaat bedenken uit het niets. Je mag ergens inspiratie halen.